E-vitaminban gazdag természetes zsírsavforrás.
A préselés előtt nem kerül pörkölésre a mogyoró, így annak természetes íze és minden összetevője megmarad az olajban.
Jótékony hatása van az emésztésre, a szív- és érrendszerre, véd a szabad gyökök ellen.
Bőrápolóként külsőleg is használható.
A törökmogyoró-olaj jól illik süteményekhez, salátákhoz. Húsok és sajtok ízesítésére is alkalmas.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3701 / 884
- Zsír (g/100g): 99,9
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,4
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 78
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 10,18
- Szénhidrát (g/100g): <0,2
- amelyből cukor (g/100g): <0,2
- Fehérje (g/100g): <0,1
- Só (g/100g): <0,05
- E-vitamin (mg/100g): 47,25



